Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hús zöldséges raguval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0.5 kg sertéscomb
  • 40 dkg fagyasztott zöldség (én franciasaláta alapot használtam)
  • olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • ételízesítő

Elkészítése

Elkészítés

A sertéscombot kisebb kockákra vágjuk. A finomra aprított vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a húst, és addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik. Ekkor kb. 1 dl vízzel felöntjük, majd sóval, borssal, pirospaprikával és delikáttal ízesítjük. Lefedve, lassú tűzön pároljuk körülbelül 1 órán át, közben a vizet folyamatosan pótoljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget, és további 20 perc alatt készre főzzük.

Tálalás

A ragut forrón, frissen kínáljuk. Köretként párolt rizs vagy kockára vágott sült burgonya illik hozzá.

Tipp

Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, egy kevés tejszínt vagy tejfölt is adhatunk a végén a szaftjához. A zöldségkeverék szabadon variálható: franciasaláta alap helyett készíthetjük mexikói keverékkel vagy akár friss zöldségekkel is.

https://receptneked.wps.hu/sertes/hus-zoldseges-raguval/