Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombóc paradicsommártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húsgombóchoz

  • 25 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma (lereszelve)
  • 2 gerezd fokhagyma (préselve)
  • bors
  • só
  • fűszerpaprika
  • 1 dl rizs (megfőzve )

Mártáshoz

  • 140 g sűrített paradicsom (2*70 g)
  • finomliszt
  • olaj
  • cukor
  • só
  • bors
  • 3 dl húsleves alaplé
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A húsgombóc hozzávalóit keverjük jól össze.

Kevés olajon pirítsunk le 1 evőkanál lisztet, majd adjuk hozzá az egyik kis doboz sűrített paradicsomot és öntsük fel vízzel. Amikor kellően forró, tegyük bele a kézzel megformázott húsgombócokat, sózzuk, cukrozzuk kicsit az alaplevet és főzzük puhára (kb fél óra alatt) a gombócokat. Lehet beletenni némi TV paprikát is az íze kedvéért.

3 ek olajon pirítsunk kb 1 evőkanál lisztet, adjuk hozzá a másik sűrített paradicsomot és rögtön öntsük fel kb 2-3 dl húslével (amiben főtt a gombóc), miközben folyamatosan, csomómentesre keverjük (nekem a kézi habverő teljesen megfelelt erre a célra).

Apránként adagoljuk a folyadékot, így látjuk, hogy mennyire lesz sűrű a mártásunk. Ízesítsük sóval, borssal, cukorral, aprított petrezselyemmel. Ha kész a mártás, tegyük bele a készre főtt gombócokat is.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/husgomboc-paradicsommartassal/