Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Illatos töltött dagadó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A dagadót alaposan megmossuk, majd papírtörlővel teljesen szárazra töröljük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és pörköltet készítünk belőlük, hozzáadva az egyik csomag finomra aprított petrezselymet. Vizet nem adunk hozzá, mert a gomba elegendő levet enged. Közben tejbe áztatjuk a zsemléket, és keményre főzzük a tojásokat. Egy nagyobb tálba tesszük az elkészült gombapörköltet, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.04.02.

Hozzávalók

Páchoz

Elkészítése

A dagadót alaposan megmossuk, majd papírtörlővel teljesen szárazra töröljük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és pörköltet készítünk belőlük, hozzáadva az egyik csomag finomra aprított petrezselymet. Vizet nem adunk hozzá, mert a gomba elegendő levet enged. Közben tejbe áztatjuk a zsemléket, és keményre főzzük a tojásokat.

Egy nagyobb tálba tesszük az elkészült gombapörköltet, hozzáadjuk a tejből kinyomkodott zsemléket, az apróra vágott főtt tojásokat, a másik csomag aprított petrezselymet, a reszelt fokhagymát, és ízlés szerint sóval, borssal, valamint a római köménnyel fűszerezzük. A masszát kézzel alaposan összenyomkodjuk, vagy merülő mixerrel egyneművé dolgozzuk. A végén hozzáadjuk a nyers tojást, amely segít, hogy a töltelék sütés közben összeálljon.

A dagadót kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal és sült hús fűszerkeverékkel. A zsebes részt megtöltjük a töltelékkel, majd a nyílást hústűkkel vagy vastag cérnával gondosan lezárjuk.

Egy tepsibe helyezzük a megtöltött húst, és bőségesen bekenjük a páchoz használt olajjal elkevert fűszerkeverékkel. A tepsi aljára kevés vizet öntünk, a hús mellé rozmaringágakat helyezünk. Ha van rá lehetőség, ezt a lépést előző este végezzük el, hogy a hús egy éjszaka alatt magába szívja a fűszerek ízét.

Másnap a tepsit lefedjük, és a dagadót előmelegített sütőbe tesszük. 180 fokon kb. 1,5-2 órán át sütjük, amíg a hús megpuhul. Az utolsó 20-30 percben levesszük a fedőt, hogy a hús teteje szép aranybarnára süljön. Sütés közben a hús saját szaftjával időnként meglocsoljuk, hogy ne száradjon ki.

A kész dagadót szeletelve tálaljuk, köretként párolt rizs, krumplipüré vagy friss saláta kínálható mellé. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is