Elkészítése
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd egy tálba rétegezzük. Ráreszelünk 4 gerezd fokhagymát, sóval, borssal és ételízesítővel megszórjuk, végül annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Alaposan elkeverjük, majd alufóliával vagy fedővel lefedve a hűtőben hagyjuk pácolódni legalább 2 órára, de akár egy egész napra is.
Miután a húst kivettük a hűtőből, lecsepegtetjük a fűszeres tejről, majd egy kizsírozott sütőtálba rendezzük őket úgy, hogy ne fedjék egymást. A tetejükre egyenletesen rámorzsoljuk a juhtúrót, és paradicsomkarikákat helyezünk rájuk. Ezután fűszerezett, olvasztott zsírt csorgatunk a tetejükre, vagy megszórhatjuk szalonnakockákkal is.
A tálat alufóliával lefedve a sütőbe tesszük. Amikor a hús megpárolódott, levesszük a fóliát, hogy a teteje szépen megpirulhasson. Kb. 40 perc alatt megsül, de a pontos idő a hússzeletek méretétől függ.
