Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Juhtúrós sertésszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéscomb (4 főre )
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 darab paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 kanál zsír (vagy olaj)
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • tej (a hús pácolásához )

Elkészítése

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd egy tálba rétegezzük. Ráreszelünk 4 gerezd fokhagymát, sóval, borssal és ételízesítővel megszórjuk, végül annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Alaposan elkeverjük, majd alufóliával vagy fedővel lefedve a hűtőben hagyjuk pácolódni legalább 2 órára, de akár egy egész napra is.

Miután a húst kivettük a hűtőből, lecsepegtetjük a fűszeres tejről, majd egy kizsírozott sütőtálba rendezzük őket úgy, hogy ne fedjék egymást. A tetejükre egyenletesen rámorzsoljuk a juhtúrót, és paradicsomkarikákat helyezünk rájuk. Ezután fűszerezett, olvasztott zsírt csorgatunk a tetejükre, vagy megszórhatjuk szalonnakockákkal is.

A tálat alufóliával lefedve a sütőbe tesszük. Amikor a hús megpárolódott, levesszük a fóliát, hogy a teteje szépen megpirulhasson. Kb. 40 perc alatt megsül, de a pontos idő a hússzeletek méretétől függ.

https://receptneked.wps.hu/sertes/juhturos-sertesszelet/