Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kanászpecsenye egy tartalmas, magyaros fogás, amelyben a szaftos sertéscomb és a máj együtt fő zöldségekkel és fűszerekkel. A pörköltes jellegű szaftnak köszönhetően laktató, ízletes étel, amit friss kenyérrel vagy főtt burgonyával érdemes kínálni.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.10.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A májat vékony csíkokra vágjuk. A sertéscombot felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon átsütjük, majd félretesszük.

A visszamaradt zsiradékból kb. 2 evőkanálnyit hagyunk a serpenyőben, és azon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a májat, felöntjük kb. 1,5 dl forró vízzel, borsozzuk és majoránnával fűszerezzük. Ezután belekeverjük a felszeletelt paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát, majd fedő alatt majdnem készre főzzük. Ha a leve elpárolog, kevés vízzel pótoljuk.

Amikor a máj és a zöldségek már majdnem puhák, visszatesszük a hússzeleteket is. Meghintjük pirospaprikával, és egy kevés vízzel felöntve készre főzzük.

Tipp

A pecsenyét tálalhatjuk petrezselymes burgonyával vagy tarhonyával is. Ha szeretnénk pikánsabbá tenni, tehetünk bele egy kevés csípős paprikát vagy erős paprikakrémet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is