Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kanászpecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 0,5 kg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • só
  • bors
  • 2 db paprika
  • 2 darab paradicsom
  • majoránna
  • bazsalikom
  • pirospaprika

Elkészítése

A májat vékony csíkokra vágjuk. A sertéscombot felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon átsütjük, majd félretesszük.

A visszamaradt zsiradékból kb. 2 evőkanálnyit hagyunk a serpenyőben, és azon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a májat, felöntjük kb. 1,5 dl forró vízzel, borsozzuk és majoránnával fűszerezzük. Ezután belekeverjük a felszeletelt paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát, majd fedő alatt majdnem készre főzzük. Ha a leve elpárolog, kevés vízzel pótoljuk.

Amikor a máj és a zöldségek már majdnem puhák, visszatesszük a hússzeleteket is. Meghintjük pirospaprikával, és egy kevés vízzel felöntve készre főzzük.

Tipp

A pecsenyét tálalhatjuk petrezselymes burgonyával vagy tarhonyával is. Ha szeretnénk pikánsabbá tenni, tehetünk bele egy kevés csípős paprikát vagy erős paprikakrémet.

https://receptneked.wps.hu/sertes/kanaszpecsenye/