Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Séfek receptjei

Sertés receptek

Káposztás rolád barnamártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg darált hús (sertés lapocka, és marha felsálból) 1 kisebb fej kelkáposzta 1 nagyobb hagyma 1 sárgarépa 1 tk reszelt citromhéj 1 tojás 2 ek tejföl só, bors, margarin 3 dl zöldség alaplé Elkészítése: A kelkáposzta leveleket óvatosan lefejtem, majd lobogó forró, sós vízben kb. 1 percig blansírozom majd félreteszem. A sárgarépát lereszelem, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2014.10.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús (sertés lapocka, és marha felsálból)
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 1 nagyobb hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 1 tojás
  • 2 ek tejföl
  • só, bors, margarin
  • 3 dl zöldség alaplé


Elkészítése:

A kelkáposzta leveleket óvatosan lefejtem, majd lobogó forró, sós vízben kb. 1 percig blansírozom majd félreteszem. A sárgarépát lereszelem, a vöröshagymát aprítom és hozzáadom a korábban frissen ledarált darálthúshoz.

Mehet bele a többi hozzávaló, a citromhéj, só, bors, tejföl és tojás. Jól összedolgozom, majd 1 – 1,5 kanálnyi mennyiséget a káposztalevelekre helyezve, feltekerem.

Magasabb serpenyőben vajat hevítek, ezen kezdem sütni a tekercseket, amíg egy kis színt kapnak. Felöntöm a zöldég alaplével, majd lefedve 25 percen keresztül párolom.

Ha elkészült kiveszem a tepsiből a tekercseket és a sütőben további 10 percig sütöm. A visszamaradt szaftot besűrítem.

Köretként burgonyapüré a legjobb választás.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is