Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros-tejfölös sertéstokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 10 dkg erdélyi szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl rozé bor
  • kókuszolaj
  • kapor
  • pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A hagymákat és a szalonnát apróra vágjuk, majd kevés kókuszolajon megpirítjuk. A csíkokra vágott húst hozzáadjuk, és kifehéredésig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.

Ezután megszórjuk pirospaprikával, majd kevés vízzel és rosé borral felöntjük, és lefedve pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, apróra vágott kaprot adunk hozzá, és tovább pároljuk. Ha a hús szálaira kezd esni, belekeverjük a tejfölt, és még néhány percig együtt főzzük.

Köretként tálalhatjuk párolt rizzsel, bulgurral vagy főtt burgonyával – mindegyik jól illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/sertes/kapros-tejfolos-sertestokany/