Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Karácsonyi göngyölt karaj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Karácsonyi göngyölt karaj egy mutatós és ünnepi fogás, amelyben a töltött hús és a ropogós bunda találkozik. A póréhagyma, a paprika, a szalámi és a sajt együtt zamatos tölteléket alkot, amely különlegessé teszi a karajt az ünnepi asztalon.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
vhajni81
Beküldte: 2017.12.05.

Hozzávalók

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítése

Töltelék

A póréhagymát, a kaliforniai paprikát és a paprikás szalámit vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a háromszögsajttal, hogy lágy, ízes tölteléket kapjunk.

Hús előkészítése

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd megsózzuk és fehér borssal fűszerezzük. Az egyik oldalukra a töltelékből teszünk, majd szorosan felgöngyöljük.

Panírozás

A panírozáshoz a lisztet, a felvert tojásokat és a zsemlemorzsát előkészítjük. A szezámmagot a zsemlemorzsához keverjük, hogy különlegesebb, ropogósabb kérget kapjunk. A göngyölt karajokat először lisztbe, majd tojásba, végül a szezámos morzsába forgatjuk.

Sütés

Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a göngyölt karajokat, ügyelve arra, hogy a hús belül is átsüljön. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Melegen tálaljuk.

Tipp

Köretként kínálhatunk mellé petrezselymes burgonyát vagy friss salátát. Ha előre szeretnénk készülni, a göngyölt húsokat akár panírozva, lefóliázva a hűtőben is tarthatjuk sütésig.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is