Töltelék
A póréhagymát, a kaliforniai paprikát és a paprikás szalámit vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a háromszögsajttal, hogy lágy, ízes tölteléket kapjunk.
Hús előkészítése
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd megsózzuk és fehér borssal fűszerezzük. Az egyik oldalukra a töltelékből teszünk, majd szorosan felgöngyöljük.
Panírozás
A panírozáshoz a lisztet, a felvert tojásokat és a zsemlemorzsát előkészítjük. A szezámmagot a zsemlemorzsához keverjük, hogy különlegesebb, ropogósabb kérget kapjunk. A göngyölt karajokat először lisztbe, majd tojásba, végül a szezámos morzsába forgatjuk.
Sütés
Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a göngyölt karajokat, ügyelve arra, hogy a hús belül is átsüljön. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Melegen tálaljuk.
Tipp
Köretként kínálhatunk mellé petrezselymes burgonyát vagy friss salátát. Ha előre szeretnénk készülni, a göngyölt húsokat akár panírozva, lefóliázva a hűtőben is tarthatjuk sütésig.