Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karácsonyi göngyölt karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 nagy szelet csont nélküli karaj
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 1 doboz medve sajt
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 8 szelet paprikás szalámi
  • só
  • őrölt fehérbors

A panírozáshoz

  • 20 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál szezámmag

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

Töltelék

A póréhagymát, a kaliforniai paprikát és a paprikás szalámit vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a háromszögsajttal, hogy lágy, ízes tölteléket kapjunk.

Hús előkészítése

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd megsózzuk és fehér borssal fűszerezzük. Az egyik oldalukra a töltelékből teszünk, majd szorosan felgöngyöljük.

Panírozás

A panírozáshoz a lisztet, a felvert tojásokat és a zsemlemorzsát előkészítjük. A szezámmagot a zsemlemorzsához keverjük, hogy különlegesebb, ropogósabb kérget kapjunk. A göngyölt karajokat először lisztbe, majd tojásba, végül a szezámos morzsába forgatjuk.

Sütés

Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a göngyölt karajokat, ügyelve arra, hogy a hús belül is átsüljön. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Melegen tálaljuk.

Tipp

Köretként kínálhatunk mellé petrezselymes burgonyát vagy friss salátát. Ha előre szeretnénk készülni, a göngyölt húsokat akár panírozva, lefóliázva a hűtőben is tarthatjuk sütésig.

https://receptneked.wps.hu/sertes/karacsonyi-gongyolt-karaj/