Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Mártások receptjei

Sertés receptek

Zöldséges, gyümölcsös húsok

Karácsonyi húsgolyó áfonya szószban hercegnőburgonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fokhagymát és vöröshagymát nagyon finomra vágjuk vagy turmixgéppel leturmixoljuk és a vaj kivételével a húsgolyó összes hozzávalóját alaposan összekeverjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki, majd mérleg segítségével 25 grammos húsgolyókat formázunk a masszából kézzel és a sütőpapírra helyezzük. Nekem így lett 25 egyforma darab. A vajat felhevítjük egy kis edényben, adunk hozzá bazsalikomot […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tsche
Beküldte: 2020.12.11.

Húsgolyó

Áfonyaszósz

Hercegnőburgonya

Elkészítése

A fokhagymát és vöröshagymát nagyon finomra vágjuk vagy turmixgéppel leturmixoljuk és a vaj kivételével a húsgolyó összes hozzávalóját alaposan összekeverjük.

Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki, majd mérleg segítségével 25 grammos húsgolyókat formázunk a masszából kézzel és a sütőpapírra helyezzük. Nekem így lett 25 egyforma darab.

A vajat felhevítjük egy kis edényben, adunk hozzá bazsalikomot és megkenjük vele a húsgolyókat egyesével.

200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.

Amíg sülnek a húsgolyók addig egy szűrő segítségével átmossuk folyóvíz alatt az áfonyát, majd egy serpenyőbe öntjük és annyi vízzel öntjük fel, hogy félig ellepje és főzni kezdjük. Amikor megpuhul, hozzáadjuk az édesítőszert, illetve egy csészében vízzel elkeverve a teljes kiőrlésű barnarizslisztet.

Ekkor rögtön hozzáadjuk a citromlevet és sűrűre főzzük gyakori kevergetés mellett.

Amikor elkészül a hús, akkor hagyjuk kicsit hűlni, majd az áfonyaszószba rakjuk és finoman átforgatjuk a húsgolyókat a szószban.

A hercegnőburgonyához a burgonyát megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük. Miután megfőtt (villával vagy késsel ellenőrizzük, hogy elég puha-e), lecsepegtetjük és meghámozzuk

Az egyben főtt burgonyákat burgonyanyomó segítségével összetörjük, hozzáadjuk a vajat, tejszínt, az egész tojást, bazsalikomot, sót és kézi mixerrel pürésítjük.

Egy csillagcsővel felszerelt szilikon habzsákba adagoljuk és sütőpapírral bélelt tepsire rózsaformát készítünk körkörös mozdulatokkal.

Bazsalikom olajjal spricceljük vagy vajon pirított bazsalikommal kenjük, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Tél Ételallergia: Diétás receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Tsche
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is