Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karajba zárt csülök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db füstölt csülök
  • 10 szelet karaj
  • 20 szelet bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • liszt

Elkészítése

Előkészítés

A csülköt előző nap puhára főzzük kb. másfél óra alatt, majd a főzőlevében hagyjuk kihűlni. Másnap kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A csülköt, a hagymát és a mustárt összekeverjük, ez lesz a töltelék.

Összeállítás

Az őzgerincformát kikenjük zsiradékkal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy a szeletek szélei túllógjanak a formán. Szórunk bele reszelt sajtot.

A karajszeleteket lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk, és a formát ezzel béleljük ki. Rászórunk ismét sajtot, majd belekanalazzuk a csülkös-hagymás tölteléket. A tetejére újabb panírozott karajszeletek kerülnek.

A lelógó baconcsíkokat ráhajtjuk, a maradék baconnel pedig befedjük a még látható részeket.

Sütés

A formát egy nagyobb tepsire helyezzük, hogy felfogja a sütés közben kifolyó levet. 180 fokon kb. 1 óráig sütjük. Ezután késsel meglazítjuk a széleket, majd a húsos tömböt sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, és további 15 perc alatt a másik oldalát is pirosra sütjük.

Tipp

A töltelékbe tehetünk apróra vágott savanyú uborkát vagy főtt tojást is, így még tartalmasabb lesz. Köretként jól illik mellé friss saláta vagy burgonyapüré, de akár ünnepi asztalon hidegtál részeként is tálalható.

https://receptneked.wps.hu/sertes/karajba-zart-csulok/