Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karajcsíkok fügés raguval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 10 darab füge (vagy 1 csomag aszalt füge)
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1,5 dl víz
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
  • csipet fahéj
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítése

A húst és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A kisebb fügéket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük.

A serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt lilahagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a vékony csíkokra feldarabolt húst, majd pirítsuk fehéredésig. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a mézet, a fahéjat és a balzsamecetet. Alaposan keverjük össze és pár percig kevergetve pároljuk tovább. Ezután öntsük hozzá a vizet, majd fedjük le a serpenyő tetejét úgy, hogy éppen csak egy kicsi rés maradjon. Néha megkeverve pároljuk puhára a húst.

Amikor a hús már megpuhult és a szaftjára sült, adjuk hozzá a feldarabolt fügét. Óvatosan forgassuk össze, majd szintén lefedve, pároljuk még néhány percig, hogy a füge is kellően megpuhuljon, és az ízek összefőjenek. (vigyázzunk nehogy túl sokáig pároljuk a fügével, mert akkor az teljesen összetörik).

Közben enyhén sós vízbe főzzük ki a rizst (ízlés szerint más köret is készíthetünk hozzá pl krumplipürét).

Tálaláskor szedjük tányérokra a rizst, majd kanalazzuk rá a húsos-fügés ragut.

https://receptneked.wps.hu/sertes/karajcsikok-fuges-raguval/