Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karottás sertésborda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet csontozott sertésborda
  • 5 dkg vaj
  • 3 csomó sáragarépa
  • só
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítése

A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és a vajban hirtelen ropogós pirosra sütjük. Mély tűzálló edénybe fektetjük, a megtisztított, egészben hagyott répát mellérakjuk (ha öregebb a répa, hosszában kettévágjuk), ráöntjük a pecsenyelevet és két evőkanál forró vizet.

Egy kevés szerecsendiót reszelünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk. Tálaláskor középre fektetjük a hússzeleteket, a párolt karottával körülrakjuk, végül az egészet a hús zsírjára sütött levével leöntjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/karottas-sertesborda/