Elkészítése
A húst kiklopfoljuk és sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a burgonyát pedig megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A húst a fokhagyma felével tejbe áztatjuk – a legjobb, ha előző nap tesszük ezt meg, de legalább egy órát hagyjuk állni. A pácból kivett húst lecsepegtetjük.
A visszamaradt tejbe beleütjük a tojást, hozzáadjuk a borsot, a reszelt burgonyát és a lisztet, majd sűrű masszává keverjük. A húst először lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába, és bő olajban aranybarnára sütjük.
A tejfölt elkeverjük a maradék apróra vágott fokhagymával és egy kis sóval. Tálaláskor a húsra kanalazzuk a fokhagymás tejfölt, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

