Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kárpáti borzaska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csontnélküli sertéskaraj
  • 4 dl tej
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl
  • só
  • étolaj
  • bors
  • 2 db burgonya
  • liszt
  • 1 db tojás

Elkészítése

A húst kiklopfoljuk és sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a burgonyát pedig megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A húst a fokhagyma felével tejbe áztatjuk – a legjobb, ha előző nap tesszük ezt meg, de legalább egy órát hagyjuk állni. A pácból kivett húst lecsepegtetjük.

A visszamaradt tejbe beleütjük a tojást, hozzáadjuk a borsot, a reszelt burgonyát és a lisztet, majd sűrű masszává keverjük. A húst először lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába, és bő olajban aranybarnára sütjük.

A tejfölt elkeverjük a maradék apróra vágott fokhagymával és egy kis sóval. Tálaláskor a húsra kanalazzuk a fokhagymás tejfölt, majd megszórjuk reszelt sajttal.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/karpati-borzaska-2/