Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj 10 dkg füstölt szalonna 1 kg lecsópaprika 50 dkg paradicsom 3 db vöröshagyma 1 tk zúzott fokhagyma só, őrölt bors 1 ek fűszerpaprika 1 dl étolaj Körethez: 1/2 kg tarhonya 3 ek étolaj 1 tk só Elkészítése: A húst felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük 10-15 percre, hogy a fűszerek […]

Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
pontycomb
Beküldte: 2016.06.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéskaraj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg lecsópaprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • só, őrölt bors
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 dl étolaj

Körethez:

  • 1/2 kg tarhonya
  • 3 ek étolaj
  • 1 tk só


Elkészítése:

A húst felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük 10-15 percre, hogy a fűszerek átjárják.

Ezalatt a vöröshagymát felkockázzuk, a szalonnát csíkozzuk, a paradicsomot cikkekre,- a paprikát ízlés szerint karikára vagy szeletekre vágjuk.

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük és a lefűszerezett szelethúsok mindkét oldalát pár perc alatt átsütjük, épp csak egy halvány szint kapjon, lényege, hogy kissé átpuhuljanak.

Ugyanebben az olajban folytatjuk az előkészítést..

A szalonna csíkokat átsütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és 5-6 perc alatt összepirítjuk a szalonnával.

Ezután hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, a fűszerpaprikát, öntünk hozzá kb 1 dl vizet, picit megsózzuk és nagyjából 10-12 percet előfőzzük.

Amíg fő a lecsó, egy tepsit hajszál vékonyan kikenünk olajjal, elhelyezzük benne az elősütött hússzeleteket és miután összefőtt a lecsóalap, rákanalazzuk a húsokra, szépen elosztva és a levét ráöntve, hogy minden szeletre egyformán jusson.

A tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe, vagy felfűtött kemencébe téve (190 fokon) sütjük 20 percig, majd a fóliát levéve további 10 percen át kissé megpirítjuk a tetejét.

Mialatt sül a lecsó, elkészítjük a tarhonyát.

Egy edényben felhevítjük az olajat, beleszórjuk a tarhonyát és közepes lángon folyamatosan kevergetve szép aranybarnára pirítjuk.

Felöntjük kb. másfél liter forró vízzel, megsózzuk és lassú lángon puhára főzzük.

Hideg vízzel átöblítjük és leszűrjük. Tálalásig lefedve tartjuk!

Chilipaprikával és ízlés szerint kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

[box style=”info”]Amikor levesszük a tepsiről az alufóliát, itt-ott üthetünk rá néhány db tojást, így gazdagabbá, változatosabbá tehetjük az ételt![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is