Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kemencés sertéssült almás szósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg sertéscomb
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 2 ek sertészsír
  • 2 alma
  • 2 vöröshagyma
  • 3 dl száraz vörösbor
  • frissen őrölt bors
  • só
  • 2 ek cukor


Elkészítése:

A sertéscombot bedörzsölöm sóval, és borsot darálok rá. Az előzőleg beáztatott cserépedény (Pataki tál) aljára elrendezem a fél centis karikára vágott vöröshagymát. Megsózom, és elhelyezem rajta a combot.
Megszórom a vékony szeletekre vágott fokhagymával, rákenem a zsírt, aláöntöm a bort, és körberakom a magházától megfosztott, feldarabolt almával.

Lefedem a tetejével, 300 fokos kemencébe tolom, és 1,5 órát sütöm lefedve, majd leveszem a fedelét, és még 0,5 órát sütöm.

Amikor a teteje is megpirult vágódeszkára teszem, és fél óra pihentetés után felszeletelem.

Közben egy serpenyőben megpirítom a cukrot. Amikor kezd barnulni, hozzáadom a tálban maradt szaftos sült almát és a hagymát. Botmixerrel pépesre turmixolom, és forralással besűrítem.

A sertéssült mellé krumplipürét és párolt káposztát kínálok.

https://receptneked.wps.hu/sertes/kemences-sertessult-almas-szosszal/