Elkészítése
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésoldalas
- 1 kg újkrumpli
- 6 paprika
- 6 paradicsom
- 3 lila hagyma
- 30 dkg gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk borsikafű
- 1 szál rozmaring
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 dl száraz rozé bor
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát vékony szeletekre vágom, és elhelyezem a gáztepsi (38 x 38 cm) alján. Ráhelyezem az oldalast.
Összekeverem a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a borsot, a borsikafüvet és kevés sót az étolajjal, és bekenem vele a hús mindkét oldalát.
Jól megmosom az újkrumplit, és körberakom vele a húst, megszórom gomba- és, hagymaszeletekkel, majd a paprika és paradicsomszeleteket helyezem el rajta.
Az egészet megsózom, a húson elhelyezem a rozmaringszálat, aláöntöm a bort, és lefedem alufóliával.
300 fokra felfűtött kemencébe tolom, és 60 perc alatt készre sütöm.


