Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kínai fészkes krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kínai fűszerkeverék ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 20 dkg wok zöldség (variálható)
  • 1 evőkanál zsír (vagy más zsiradék)

A burgonya fészekhez

  • 1,5 kg krumpli
  • só ízlés szerint
  • vaj
  • reszelt sajt
  • 4 tojás

Besamel mártáshoz

  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 150 ml tej
  • só ízlés szerint

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vajjal elkeverjük, áttörjük és félretesszük.

A hagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, majd megdinszteljük benne a hagymát és hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük és beleöntjük a zöldségeket, ezután tovább pároljuk.

Készítünk egy besamel mártást. Vajat hevítünk, sózzuk, megszórjuk liszttel, majd hideg tejjel felöntjük, csomómentesen elkeverjük és sűrűre főzzük.

Egy kiolajozott tepsire a burgonyából halmokat formázunk. Erre tesszük a zöldséges darált húst, meglocsoljuk besamel mártással és megszórjuk reszelt sajttal.

A halmok tetejét kanállal kissé lelapítjuk (előkészítjük a tojáshoz a fészkeket).

180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.

Kivesszük a sütőből és a halmokra 1-1 tojást ütünk és további 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

https://receptneked.wps.hu/sertes/kinai-feszkes-krumpli/