Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg kocsonyahús (fagyasztott) 1 csülök 2 fej vöröshagyma 6 gerezd fokhagyma 10 szem bors 2 szál sárgarépa 2 chili paprika 5 szem szegfűbors 1 tk só Elkészítése: A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és feldaraboljuk. Kb. 4 l hideg vízbe feltesszük főni a konyhakész, gyorsfagyasztott kocsonyahússal együtt. A keletkezett habot leszedjük róla. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
260 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2016.01.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kocsonyahús (fagyasztott)
  • 1 csülök
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 10 szem bors
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 chili paprika
  • 5 szem szegfűbors
  • 1 tk só


Elkészítése:

A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és feldaraboljuk.

Kb. 4 l hideg vízbe feltesszük főni a konyhakész, gyorsfagyasztott kocsonyahússal együtt. A keletkezett habot leszedjük róla. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a szegfűborsot, a chili paprikát, a sárgarépát (egészben), a vöröshagymát és fokhagymát. Ekkor már a tüzet mérsékeljük alatta annyira, hogy épp csak gyöngyözve forrjon.

Fedő nélkül kb. 3,5 órán keresztül főzzük. Ha kész, a hús a csontokról leválik majd.

Egy tálcára szedjük a húsokat, és ha már kihűlt, kiszedjük a csontokat. A húsokat tányérokba osztjuk, elrendezzük, és rászedjük a kocsonyalét. Hűvös helyre tesszük, amíg megdermed.

Ha megdermedt, fogyasztható.

[box style=”info”]Citrommal, és ecetes tormával kínálhatjuk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is