Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kocsonya füstölt csülökkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertésköröm
  • 50 dkg füstölt sertéscsülök
  • 10 g szemes bors
  • ételízesítő
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • 2 darab zellerlevél

Elkészítése

A húsokat alaposan megtisztítjuk. A körmökről az esetleges szőrt leégetjük. A csülköt is feldaraboljuk.

Feltesszük főni annyi vízben, amennyi tányér kocsonyát szeretnénk. Ha elfőne a leve, akkor később pótoljuk.

Mikor majdnem forr, akkor befűszerezzük. Minden zöldséget, fűszert beleteszünk és fedő alatt főzzük legalább 4 órán át.

Tányérokba szedjük a levét, de szűrőkanálon keresztül. A végén kicsontozzuk és gusztusosan elosztjuk a húsokat a tányérokban.

Hűvös helyre tesszük és pár óra alatt vagy másnapra megalszik.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/kocsonya-fustolt-csulokkel/