Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Kolbásszal töltött tarja

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tarja szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd a Piros Arany és a mustár keverékével vékonyan megkenjük mindkét oldalukat. Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk, és a bacon szeleteket keresztben egymás mellé helyezve belefektetjük, úgy, hogy a végeik túllógjanak a forma peremén. A reszelt sajt felét egyenletesen a baconre szórjuk, majd 2 szelet tarját ráfektetünk. A füstölt kolbászt hosszában […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Balog Erika
Beküldte: 2013.05.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A tarja szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd a Piros Arany és a mustár keverékével vékonyan megkenjük mindkét oldalukat.

Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk, és a bacon szeleteket keresztben egymás mellé helyezve belefektetjük, úgy, hogy a végeik túllógjanak a forma peremén. A reszelt sajt felét egyenletesen a baconre szórjuk, majd 2 szelet tarját ráfektetünk.

A füstölt kolbászt hosszában félbevágjuk, és egymás mellé helyezzük a tarjára. Ezután a maradék 2 szelet tarját ráfektetjük, és a reszelt sajt másik felét egyenletesen rászórjuk.

A bacon szeleteket a tetejére hajtjuk, majd az egészet szorosan becsomagoljuk az alufóliával. A csomagot egy tepsibe tesszük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 1,5 óra alatt készre sütjük.

Amikor a hús megsült, óvatosan kiborítjuk az őzgerincformából, és eltávolítjuk róla az alufóliát. A sütőbe visszatéve további 5-10 percig pirítjuk, hogy az alja is szép aranybarnára süljön.

A sütést követően hagyjuk teljesen kihűlni. A legjobb, ha másnap szeleteljük, mivel akkor a rétegek szépen összeérnek és stabilan vághatók.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is