Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbásszal töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csont nélküli karaj
  • 1 szál lángolt kolbász
  • magyaros fűszerkeverék
  • 4 evőkanál olaj
  • só

Elkészítése

A karaj közepébe hosszában egy éles késsel vagy fakanál nyelével lyukat fúrunk, majd óvatosan belehelyezzük a kolbászt.

A húst kívülről alaposan besózzuk és magyaros fűszersóval bedörzsöljük.

Egy mély jénai tál vagy sütőtál aljába 2-3 evőkanál olajat öntünk, majd belehelyezzük a fűszerezett húst. A tetejét is meglocsoljuk egy kevés olajjal.

A tálat alufóliával vagy a jénai fedelével letakarjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 2 órán át sütjük.

A sütés végén levesszük a fóliát, és további 10-15 percig sütjük, hogy a hús szépen megpiruljon.

Szeletelés előtt hagyjuk pár percig pihenni, majd ízlés szerint körettel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/kolbasszal-toltott-karaj-3/