Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg karaj (csont nélkül)
- 1 szál lángolt kolbász
- nagy szemű só
- frissen őrölt bors
- mustár
- kevés csilipehely (opcionális)
Elkészítése:
A kolbász bőrét lehúzzuk és 1-2 órára fagyasztóba tesszük.
A karajba hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és beletesszük a kolbászt.
A megtöltött karajt durva szemű sóval, frissen őrölt borssal minden oldalán megszórjuk, majd mustárral mindenhol megkenjük, ezzel a sót, és a borsot is eloszlatjuk rajta. Szórhatunk rá kevés csilipelyhet is. Kevés olajon, tepsiben, vagy sütőtálban fólia alatt 180 fokon kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
A sütés végén rövid ideig fólia nélkül is sütjük, de vigyázzunk ne száradjon ki túlzottan.
Szeletelés előtt tanácsos jól kihűteni, de nem fagyasztani!

