Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbásszal töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg karaj
  • 1 szál kolbász
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó sárgarépa
  • só

Elkészítése

A karajt kicsontozzuk, és a közepét hosszában hegyes késsel átszúrjuk. A vágást egy kissé kitágítjuk, és egy szál kolbászt (debrecenit vagy gyulait) belehúzunk.

A húst kívülről megsózzuk, a forró olajban megforgatjuk, a kétféle hagymát meg a karikákra vágott répát mellédobjuk, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk. Végül nagy lángon (vagy a sütőben) megpirítjuk, és felszeletelve, áttört levével leöntve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/kolbasszal-toltott-karaj/