Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbásszal töltött malackaraj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg bőrös malackaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál füstölt kolbász
  • só
  • bors
  • grill fűszerkeverék
  • őrölt kömény
  • 1 üveg sör
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál sertés zsír
Kolbásszal töltött malackaraj

Elkészítése

A karajt egy keskeny, hosszú és éles késsel hosszában felszúrjuk, majd a kolbászt betöltjük a húsba. A karaj bőrét keresztben bevagdossuk, és a bevágásokba szalonnacsíkokat is tehetünk. A húst alaposan befűszerezzük.

A hagymákat megtisztítjuk, a szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk. A malackarajt bőrrel felfelé tepsibe helyezzük, a bőrét hideg zsírral megkenjük, és kevés vizet öntünk alá. A tepsibe mellé tesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

Sütés

A húst először lefedve, 160-180 fokos sütőben kb. 1-1,5 órán át sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és további 30-40 percig sütjük, közben többször megkenegetjük a húst sörbe mártott szalonnával, hogy szép színt és ízt kapjon.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/kolbasszal-toltott-malackaraj-2/