Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbásszal töltött malackaraj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg bőrös malackaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál füstölt kolbász
  • só
  • bors
  • grill fűszerkeverék
  • őrölt kömény
  • 1 üveg sör
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál zsír

Elkészítése

A karajt hosszában felszúrjuk egy keskeny pengéjű, éles késsel, és a kolbászt betöltjük a húsba. A karaj bőrét keresztben bevagdossuk, majd a húst alaposan befűszerezzük.

A hagymákat megtisztítjuk, a szalonnát keresztben és hosszában bevagdossuk. A malackarajt bőrrel felfelé egy tepsibe helyezzük, a bőrét hideg zsírral megkenjük, és kevés vizet öntünk alá.

A tepsibe mellé tesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

Sütés

A tepsit alufóliával lefedjük, és 160-180 fokos sütőben körülbelül 1-1,5 órát sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 30-40 percig sütjük, közben többször megkenjük a húst sörbe mártott szalonnával.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/kolbasszal-toltott-malackaraj/