Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászhússal töltött császár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg bőrös hasaalja szalonna
  • 500 g kolbászhús
  • nagy szemű só
  • őrölt bors
  • mustár


Elkészítése:

Legegyszerűbb úgy elkészíteni, hogy hentesnél veszünk bekevert kolbászhúst vagy egy szál sütni való kolbászt, amit kifejtünk a bélből és ezt tesszük a szalonna egyik oldalára és erre felgöngyöljük a szalonnát, mustárral bekenjük, megszórjuk sóval és borssal.

Ezt utána átkötözzük és lefóliázott tepsiben, előmelegített sütőbe toljuk. Megsütjük, a végén a fóliát levesszük, majd kicsit váruk, hogy hűljön, mert úgy könnyebben szeletelhető.

Ha magunk szeretnénk elkészíteni a kolbászhúst, itt a gyulai módra készített házikolbász receptje: 10 kg darált sertéshúshoz, melynek 40 %-a szalonna, 22 dkg só, 22 dkg őrölt pirospaprika (édes és csípős ízlés szerint), 1 fej fokhagyma darálva vagy szétnyomva, köménymag egészben, kb 1 dkg-nyi bors ízlés szerint.

https://receptneked.wps.hu/sertes/kolbaszhussal-toltott-csaszar/