Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött húsok

Kolbászhússal töltött karaj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 – 6 szelet csontos karaj minimum 10 mm vastag 50 dkg meggyúrt kolbászhús vagy sütnivaló kolbász 1 mk só 1 kk őrölt fekete bors 3 – 4 ek zsír Elkészítése: A karaj szeleteket megmosom, majd felszúrom hegyes, éles késsel úgy, hogy csak egy 3-4 cm-es lyuk legyen. A széléig vágok vigyázva, hogy maradjon egy kis perem, […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
adamsandorarpad
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 – 6 szelet csontos karaj minimum 10 mm vastag
  • 50 dkg meggyúrt kolbászhús vagy sütnivaló kolbász
  • 1 mk só
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 3 – 4 ek zsír


Elkészítése:

A karaj szeleteket megmosom, majd felszúrom hegyes, éles késsel úgy, hogy csak egy 3-4 cm-es lyuk legyen.

A széléig vágok vigyázva, hogy maradjon egy kis perem, amely egyben tartja a húst. Majd kívülről sózom, borsozom.

A kolbász-tölteléket, ha disznóvágáskor, csináljuk akkor a kolbásztöltőből (hurkatöltő), töltjük a húsba. Ha simán, akkor habzsákból a legegyszerűbb.

A töltés után a lyukat hústűvel lezárom, majd zsírozott tepsibe kevés vízzel, fóliával letakarva közepes lángon (kb. 150°C-on) 15-20 percig mindkét oldalát párolom, majd a fóliát leveszem és a zsírral (kevés sör nem ront rajta) locsolgatva mindkét oldalát megpirítom.

Krumplipürével tálalom.

[box style=”info”]Ha nincs kedvünk a kolbászhússal külön bütykölni, akkor a bolti sütnivaló kolbász is megteszi, miután a bőrétől megszabadítottuk, simán betuszkoljuk a húsba.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
adamsandorarpad
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is