Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos-káposztás hústekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet csontozott karaj
  • 8 kb. 5 cm-es darab füstölt kolbász
  • 4 ek savanyú káposzta
  • 8 vékony szelet szalonna
  • 2 dl leszűrt húsleves


Elkészítése:

A húst enyhén kiklopfoljuk, besózzuk. A kiterített hússzeletekre halmozzuk a káposztát, rátesszük a kolbászokat, és összetekerjük. Ráhajtjuk a szalonnaszeletet, és hústűvel rögzítjük. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a kolbásztól és a káposztától kap ízt a hús.

Tűzálló tálba rakosgatjuk, aláöntünk egy ujjnyi magasságban húslevest. Alufóliával borítva tesszük a sütőbe. Lefedve 30 percig pároljuk, majd levéve a fóliát tovább sütjük pirosodásig.

Ha kész, tálaló tálra szedjük. A levéből mártást készíthetünk, egy kis dinsztelt hagymás-lisztes rántással.

Főtt krumplival, zsemlegombóccal tálaljuk.

[box style=”info”]Elég nehéz, tartalmas étel, amihez mindenképpen tálaljunk valamilyen zöld salátát, klasszikus cukros, sós, ecetes lével ízesítve.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/kolbaszos-kaposztas-hustekercs/