Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos, savanyú káposztás göngyölt karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet rövid karaj
  • 200 g szeletelt bacon
  • 200 g füstölt kolbász
  • 500 g savanyú káposzta

Körethez

  • 800 g burgonya
  • 3 fej vöröshagyma (lehet benne lila is)
  • 250 g csiperke gomba
  • 2 db kápia paprika
  • 2 darab alma
  • olaj
  • só

Elkészítése

A burgonyát és hagymát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk a gombával együtt. Az almákat negyedeljük, magházukat eltávolítjuk és kockákra vágjuk. A paprikát nagyobb kockákra vágjuk.

A húst kissé kiklopfoljuk. A káposztát két soron átmossuk (ha nagyan savanyú lenne) és alaposan kicsavarjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Egy folpackra rátesszük a bacont úgy, hogy a szélei egymást fedjék, majd rásorakoztatjuk a húsokat. A húsokat kissé sózzuk és borsozzuk.

A húsokon elterítjük a káposztát és a közepére rátesszük a kolbászt, majd a folpack segítségével feltekerjük és addig hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a köretet.

Előveszünk egy nagy tepsit, amibe beletesszük a burgonyát, hagymát, gombát és a paprikát, majd megsózzuk. Kevés olajat öntünk rá és alaposan összeforgatjuk. Erre a zöldségágyra ráfektetjük a húsroládot (folpack nélkül) és bő 2 óra alatt megsütjük.

Az almát akkor adjuk hozzá, ha a hús már kezd pirulni.

https://receptneked.wps.hu/sertes/kolbaszos-savanyu-kaposztas-gongyolt-karaj/