Elkészítése
A besózott, késsel sűrűn bevagdosott hússzeleteket forró olajban ropogósra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a paprikával, és hozzáadjuk a többi fűszert. A húst visszahelyezzük az edénybe, és félpuhára pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a laskára vágott káposztát, a felkockázott burgonyát, a paprikát és a paradicsomot (télen kávéskanálnyi paradicsompürét és paprikakrémet). Az egészet lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk, amíg rövid lé marad.
Ha zsírosabban szeretjük, olaj helyett süssünk ki 15 dkg felszeletelt és bevagdosott füstölt szalonnát, és a zsírjában készítsük el a sertésbordát. Tálaláskor a ropogós szalonnaszeleteket a tetejére tehetjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
