Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Kolozsvári sertésborda

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A besózott, késsel sűrűn bevagdosott hússzeleteket forró olajban ropogósra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a paprikával, és hozzáadjuk a többi fűszert. A húst visszahelyezzük az edénybe, és félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a laskára vágott káposztát, a felkockázott burgonyát, a paprikát és a paradicsomot (télen kávéskanálnyi paradicsompürét és paprikakrémet). […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A besózott, késsel sűrűn bevagdosott hússzeleteket forró olajban ropogósra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a paprikával, és hozzáadjuk a többi fűszert. A húst visszahelyezzük az edénybe, és félpuhára pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a laskára vágott káposztát, a felkockázott burgonyát, a paprikát és a paradicsomot (télen kávéskanálnyi paradicsompürét és paprikakrémet). Az egészet lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk, amíg rövid lé marad.

Ha zsírosabban szeretjük, olaj helyett süssünk ki 15 dkg felszeletelt és bevagdosott füstölt szalonnát, és a zsírjában készítsük el a sertésbordát. Tálaláskor a ropogós szalonnaszeleteket a tetejére tehetjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is