Elkészítése
Tisztítsuk meg a sertésborda csontjait. Fűszerezzük meg sóval és borssal.
Melegítsünk fel egy serpenyőt. Öntsük bele az olajat és helyezzük bele a sertés szeleteket. Pirítsuk mindkét oldalát 2-2 percig.
Lapítsuk össze a fokhagymát egy késsel kicsit és tegyük a serpenyőbe a vajjal és a friss fűszernövényekkel együtt. Vegyünk elő egy evőkanalat és kezdjük el locsolni a barna vajat a húsra. Pirítsuk a húst még oldalanként 1,5-1,5 percig.
Helyezzük a sertés szeleteket egy mély tányérba és öntsük rá a fokhagymás vajat.
Tegyük vissza a serpenyőt a tűzhelyre és tegyük bele a felaprított hagymát. Kapcsoljuk közepes hőmérsékletre és pirítsuk a hagymát, amíg megpuhul és halvány aranyszínű nem lesz. Öntsük rá a bort és forraljuk, amíg a bor szinte el nem tűnik. Adjuk hozzá az alaplevet és ízesítsük sóval, borssal.
Adjuk hozzá a mustárt és tegyük vissza a sertésszeleteket a serpenyőbe. Főzzük, amíg a sertéshús el nem éri a 60 °C-ot.
Öntsük bele a tejszínt és adjuk hozzá a tárkonyt, majd főzzük lassű tűzön további 2-3 percig. Ne forraljuk, különben a mártás kicsapódik. A sertés elkészült, ha 63-65 fokos és addigra a szósz is besűrűsödik.
Tálaljuk tésztával, rizzsel vagy zöldségekkel. Tökéletes lesz bármelyikkel!




