Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kontyos karaj burgonyás gofrival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet karaj
  • 3 db zsemle
  • 3 dl tej
  • 1 fej hagyma
  • 2 db tojás
  • 1 doboz májkrém
  • só
  • bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • petrezselyemzöld
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál olaj
Kontyos karaj burgonyás gofrival

Elkészítése

A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. Olajban világosra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát. Elkeverjük a tejbe áztatott, jól elmorzsolt zsemlékkel, a májkrémmel, majoránnával, szerecsendióval, sóval, borssal, a tojásokkal és a petrezselyemzölddel. Keverőgéppel jó simára kikeverjük. Ezt a tölteléket a hússzeletekre rakjuk.

Egy tepsit vagy hőálló edényt kivajazunk, a hússzeleteket lerakjuk, rá a tölteléket, és sütőben megsütjük. A pecsenyelével közben locsolgatjuk. A sütőből kivéve azonnal megszórjuk reszelt sajttal, és forrón tálaljuk.

Burgonyás gofri:

A krumplit megfőzzük, megpucoljuk, és lereszeljük. Olajon egy kisebb, apróra vágott hagymát üvegesre párolunk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Összekeverjük a krumplival, sózzuk, kicsi őrölt szerecsendiót hintünk rá, és sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/kontyos-karaj-burgonyas-gofrival/