Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csülök

Sertés receptek

Körömpörkölt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Körömpörkölt igazi klasszikus, amelyet sokan a magyar konyha egyik különlegességeként tartanak számon. A lassan fővő köröm szaftos, ragacsos állaga és a vörösboros, lecsós alap intenzív íze miatt igazi élmény minden falat. Ha szereted a hagyományos, tartalmas ételeket, ezzel a recepttel biztosan nem nyúlsz mellé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sikli Timi
Beküldte: 2013.10.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A 2 kg tisztított, félbevágott körmöt átnézzük, ha szükséges megtisztítjuk, majd alaposan megmossuk. A 2 nagy fej hagymát felkockázzuk, a 4-5 gerezd fokhagymát összenyomjuk. Egy lábasban kevés étolajat (vagy zsírt, ha azt jobban kedveljük) forrósítunk, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, majd aranybarnára pirítjuk.

Amíg a hagyma készül, feldaraboljuk a 2 tv paprikát és a 2 paradicsomot (ha szeretnénk, a paradicsom és paprika helyett fél üveg lecsót is használhatunk). A megpirított hagymát félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk 1 evőkanál pirospaprikával, majd egy kevés vízzel felöntjük, hogy a paprika ne égjen meg. Ezután hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, enyhén megsózzuk, és összefőzzük, amíg a lecsós alap zsírjára sül.

Ekkor beletesszük a körömdarabokat, alaposan átforgatjuk, és pár percig együtt pirítjuk. Felöntjük 3 dl vörösborral, majd ha szükséges, annyi vízzel, hogy a körmök kényelmesen meg tudjanak főni. Megszórjuk 1 teáskanál őrölt borssal, után sózzuk ízlés szerint, majd lefedve lassan főzzük.

A körömpörkölt akkor kész, ha a leve besűrűsödik, ragacsossá válik, és a hús szinte magától lefordul a csontokról, amikor villával megemeljük.

Tipp

A körömpörköltet kínálhatjuk friss, puha kenyérrel, amelybe mártogathatjuk a sűrű szaftot, de főtt krumplival is remekül illik hozzá. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, használjunk egy fél csípős paprikát a főzés során, vagy szórjunk bele egy kevés erős paprikát a végén.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is