Elkészítése
Előkészítés
A karajszeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk. A paprikákat és az újhagymát vékony csíkokra vágjuk.
Töltés és göngyölés
A hússzeletek egyik oldalára krémsajtot kenünk, majd 3–4 csíknyi paprikát és egy kevés újhagymát helyezünk rá. A karajt szorosan feltekerjük, majd mindegyik tekercset 2–3 szelet baconbe göngyöljük. Ezután szorosan alufóliába csavarjuk.
Sütés
A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és előmelegített sütőben 180 °C-on 35–40 percig sütjük. A sütés végén a fóliát eltávolíthatjuk, hogy a bacon szép pirosra süljön.
Tipp
A töltelékbe tehetünk kevés reszelt sajtot vagy friss fűszereket (pl. petrezselymet, bazsalikomot) is. A tekercsek köretként nemcsak salátával, hanem párolt rizzsel vagy burgonyapürével is nagyszerűen tálalhatók.
