Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Krémsajtos göngyölt karajszeletek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krémsajtos göngyölt karajszeletek igazi ünnepi hangulatot árasztó húsétel, amely mégis egyszerűen elkészíthető. A krémsajttal és színes paprikákkal töltött karajt baconbe göngyölve sütjük, így kívül ropogós, belül pedig szaftos marad. Friss salátával vagy könnyű körettel tálalva tökéletes főétel.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.14.

Hozzávalók

A töltelékhez

Elkészítése

Előkészítés

A karajszeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk. A paprikákat és az újhagymát vékony csíkokra vágjuk.

Töltés és göngyölés

A hússzeletek egyik oldalára krémsajtot kenünk, majd 3–4 csíknyi paprikát és egy kevés újhagymát helyezünk rá. A karajt szorosan feltekerjük, majd mindegyik tekercset 2–3 szelet baconbe göngyöljük. Ezután szorosan alufóliába csavarjuk.

Sütés

A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és előmelegített sütőben 180 °C-on 35–40 percig sütjük. A sütés végén a fóliát eltávolíthatjuk, hogy a bacon szép pirosra süljön.

Tipp

A töltelékbe tehetünk kevés reszelt sajtot vagy friss fűszereket (pl. petrezselymet, bazsalikomot) is. A tekercsek köretként nemcsak salátával, hanem párolt rizzsel vagy burgonyapürével is nagyszerűen tálalhatók.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is