Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémsajtos göngyölt karajszeletek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csont nélküli karaj

A töltelékhez

  • 2 szál újhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db sárga paprika
  • 20 dkg krémsajt
  • só
  • 1 csomag szeletelt bacon

Elkészítése

Előkészítés

A karajszeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk. A paprikákat és az újhagymát vékony csíkokra vágjuk.

Töltés és göngyölés

A hússzeletek egyik oldalára krémsajtot kenünk, majd 3–4 csíknyi paprikát és egy kevés újhagymát helyezünk rá. A karajt szorosan feltekerjük, majd mindegyik tekercset 2–3 szelet baconbe göngyöljük. Ezután szorosan alufóliába csavarjuk.

Sütés

A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és előmelegített sütőben 180 °C-on 35–40 percig sütjük. A sütés végén a fóliát eltávolíthatjuk, hogy a bacon szép pirosra süljön.

Tipp

A töltelékbe tehetünk kevés reszelt sajtot vagy friss fűszereket (pl. petrezselymet, bazsalikomot) is. A tekercsek köretként nemcsak salátával, hanem párolt rizzsel vagy burgonyapürével is nagyszerűen tálalhatók.

https://receptneked.wps.hu/sertes/kremsajtos-gongyolt-karajszeletek/