Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertésszeletek

Krumpliágyon sült sertésszelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1-1,5 kg sertéskaraj 2 kg krumpli 2 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 csomag bacon 10 dkg vaj 1 csomag bacon só, bors A páchoz: 2 gerezd fokhagyma 1 mk oregánó 1 mk majoranna 1/4 mk őrölt kömény 1/4 mk rozmaring 1 mk kakukkfű só, bors 1 dl száraz fehérbor 0,5 dl olívaolaj Elkészítése: […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2016.02.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg sertéskaraj
  • 2 kg krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag bacon
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag bacon
  • só, bors

A páchoz:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk oregánó
  • 1 mk majoranna
  • 1/4 mk őrölt kömény
  • 1/4 mk rozmaring
  • 1 mk kakukkfű
  • só, bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítése:

Pácolás:

A pác hozzávalóit előző nap összekeverjük, alaposan bekenjük vele az előzőleg kiklopfolt hússzeleteket, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Sütés:

A hagymákat és a krumplit meghámozzuk, majd karikákra szeleteljük. Veszünk egy közepes tepsit, majd elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Először a hagymakarikákat, majd a krumplit, a fokhagymát és a pácból kiszedett hússzeleteket. Minden réteget sózunk és borsozunk.

A hússzeletek tetejére tesszük a vajat, majd fóliával lefedve 170 fokon 1,5 óráig sütjük. Amikor megsült, levesszük a fóliát, majd bacon szeleteket teszünk a tetejére. 10-20 perc alatt, 200 fokon megpirítjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is