Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis tésztában vagdalt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Krumplis tészta

  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg finomliszt (kb)
  • 1 tojás
  • só

Vagdalt

  • 40 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl víz
  • 1 db zsemle vagy 8 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A krumplit meghámozom, kockákra vágom és felteszem főni sós vízben. Ha puha, akkor leszűröm, összetöröm és ha langyosra hűlt, összegyúrom a liszttel és a tojással.

Amíg a burgonya fő elkészítem a vagdaltat. A húsba beleütöm a tojást, sózom, borsozom, pirospaprikával megszórom, belereszelem a fokhagyma gerezdeket, rászórom a zsemlemorzsát vagy beáztatott kinyomkodott zsemlét és leöntöm a vízzel. Pár percig hagyom, hogy megszívja magát, majd jó alaposan összekeverem.

A burgonyatésztát kinyújtom téglalap alakúra, rárakom a húsmasszát, szépen megformázom és beburkolom a krumplis tésztával.

Egy kiolajozott tálba rakom és alacsony hőfokon (150) alufóliával letakarva sütöm kb 50 percig, majd levéve az alufóliát, addig pirítom 200 fokon, amíg a tészta megpirul.

Adhatunk hozzá bármilyen mártást és salátát.

https://receptneked.wps.hu/sertes/krumplis-tesztaban-vagdalt/