Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Labanc pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet sertéstarja
  • só
  • 2 evőkanál mustár
  • bors
  • 12 szelet főtt sonka
  • 6 szelet sajt
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítése

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.

Az egyik felét megkenjük mustárral, majd teszünk rá 1-1 szelet sonkát és sajtot, majd félbe hajtjuk az egészet és pár helyen fogvájóval megtűzzük.

A lisztbe belekeverjük a paprikát, majd ebbe megforgatjuk a húsokat.

Az elkészült husikat egy sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe. 2-3 alkalommal megfordítva, 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

Kiolajozunk egy tepsit és belefektetjük a megtöltött húsokat és alufóliával befedjük.

Forró, előmelegített sütőben 210 fokon 50 perc alatt egyszer-kétszer megfordítva pirosra sütjük.

A fóliát levéve még 10 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/labanc-pecsenye-2/