Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lapocka lecsóágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertés lapocka (nekem most így hálózva sikerült vennem)
  • majoránna
  • sertés fűszer
  • 2 darab paprika
  • 2 darab paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk, és a sütőtál aljára terítjük. Ráhalmozzuk a felvágott paprikát és paradicsomot, ez képezi a zöldségágyat.

A lapockát minden oldalán megszórjuk sertéssült fűszersóval és majoránnával, majd a zöldségekre fektetjük. Egy kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon körülbelül egy órán át pároljuk, amíg a hús megpuhul.

Ezután levesszük a fedőt, a húst megöntözzük egy kevés lecsós lével, és visszatesszük a sütőbe, hogy piruljon.

Tipp

A lecsós alapot gazdagíthatjuk csípős paprikával vagy egy kevés füstölt szalonnával is, így még karakteresebb ízt kapunk. Köretként friss kenyér vagy főtt burgonya illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/sertes/lapocka-lecsoagyon/