Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg sertés lapocka (készülhet más húsból is, pl. pulyka felsőcomb filéből) 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 db zöldpaprika 2 db paradicsom kevés zsiradék (Készülhet 1 üveg üveges konzerv lecsó hozzáadásával is.) Elkészítése: A felkarikázott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük. A húst apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához, majd enyhén megsózzuk. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés lapocka (készülhet más húsból is, pl. pulyka felsőcomb filéből)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • kevés zsiradék

(Készülhet 1 üveg üveges konzerv lecsó hozzáadásával is.)

Elkészítése:

A felkarikázott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük.
A húst apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához, majd enyhén megsózzuk. A paprikát karikára, a paradicsomot apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. Először a paradicsomot adjuk hozzá a húshoz, és felöntjük kevés vízzel.

Ha üveges lecsót használunk, erre nincs szükség a paradicsomlé nedvességtartalma miatt. Később hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a felkarikázott paprikát is. Én úgy szeretem, ha a paprika roppanós, és nem fő szét teljesen. Borsot őrlünk rá, és készre főzzük.

Tészta, vagy olyan köret illik hozzá, ami magán tartja a bőséges szaftot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is