Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Lecsós-paradicsomos húsgombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rizst sós vízben félkeményre főzzük, majd kihűtjük (ha maradt ki előző napról rizsköret itt elhasználható). A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, majd a főtt rizst is beledolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk és gombócokat formálunk a masszából. Egy edényben sós vizet forralunk, a gombócokat beletesszük és kb 15 percig főzzük lassú tűzön. Külön edényben elkészítjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
scarlett69
Beküldte: 2020.12.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A rizst sós vízben félkeményre főzzük, majd kihűtjük (ha maradt ki előző napról rizsköret itt elhasználható).

A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, majd a főtt rizst is beledolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk és gombócokat formálunk a masszából.

Egy edényben sós vizet forralunk, a gombócokat beletesszük és kb 15 percig főzzük lassú tűzön.

Külön edényben elkészítjük a paradicsommártást hozzáadva a lecsót és a zellerlevelet is. A zellert tálalás előtt kidobjuk belőle. A legvégén megkóstoljuk és ízlés szerinti cukorral vagy eritrittel édesítjük.

A paradicsommártáshoz a sűrített paradicsomot a gombócok főzőlevével hígítjuk fel úgy, hogy kb 2-2,5 liter mártás legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is