Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós-paradicsomos húsgombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • cukor
  • 1 szál zellerlevél
  • 0,5 liter sűrített paradicsom
  • 1 üveg házi lecsó (720 ml)
  • zabpehelyliszt a habaráshoz (kb 2-3 ek)

Elkészítése

A rizst sós vízben félkeményre főzzük, majd kihűtjük (ha maradt ki előző napról rizsköret itt elhasználható).

A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, majd a főtt rizst is beledolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk és gombócokat formálunk a masszából.

Egy edényben sós vizet forralunk, a gombócokat beletesszük és kb 15 percig főzzük lassú tűzön.

Külön edényben elkészítjük a paradicsommártást hozzáadva a lecsót és a zellerlevelet is. A zellert tálalás előtt kidobjuk belőle. A legvégén megkóstoljuk és ízlés szerinti cukorral vagy eritrittel édesítjük.

A paradicsommártáshoz a sűrített paradicsomot a gombócok főzőlevével hígítjuk fel úgy, hogy kb 2-2,5 liter mártás legyen.

https://receptneked.wps.hu/sertes/lecsos-paradicsomos-husgomboc/