Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Lecsós sertésragu pirított szalonnával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lecsós sertésragu pirított szalonnával tartalmas, ízletes egytálétel. A hús a paprikás-paradicsomos alapban puhul meg, a szalonna pedig még gazdagabb ízt ad neki.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2013.09.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A sertéscombot vékony csíkokra vágjuk, a hagymát félkarikára szeleteljük, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk. A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük.

A visszamaradt zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, sóval és borssal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.

Amikor a hús megpuhult és a leve elfőtt, visszakeverjük a pirított szalonnát. Melegen, nokedlivel tálaljuk.

Tipp

Kínálhatjuk főtt rizzsel vagy friss kenyérrel is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is