Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós sertésragu pirított szalonnával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 nagyobb paprika (nálam most kápia)
  • 1 kávéskanál só
  • 0,5 kávéskanál őrölt bors

Elkészítése

A sertéscombot vékony csíkokra vágjuk, a hagymát félkarikára szeleteljük, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk. A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük.

A visszamaradt zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, sóval és borssal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.

Amikor a hús megpuhult és a leve elfőtt, visszakeverjük a pirított szalonnát. Melegen, nokedlivel tálaljuk.

Tipp

Kínálhatjuk főtt rizzsel vagy friss kenyérrel is.

https://receptneked.wps.hu/sertes/lecsos-sertesragu-piritott-szalonnaval/