Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lecsós szelet egy klasszikus magyaros étel, amelyben a fokhagymával ízesített, lisztben forgatott karajszeletek találkoznak a szaftos lecsóval. Tartalmas és ízletes fogás, amit rizzsel, főtt burgonyával vagy friss kenyérrel tálalhatunk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
sziszikeccs
Beküldte: 2013.09.22.

Hozzávalók

Elkészítése

Hús előkészítése

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a péppé zúzott fokhagymával megkenjük. Ezután lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A kisült húst kivesszük az olajból.

Lecsó alap

A visszamaradt olajban megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, majd amikor üveges lesz, hozzáadjuk az üveg lecsót (vagy frissen készített lecsót). A zöldségeket puhára pároljuk.

Összefőzés

Amikor a lecsó megpuhult, visszatesszük a hússzeleteket, és rövid ideig összefőzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp

A lecsóhoz keverhetünk kevés csípős paprikát vagy füstölt szalonnát is, így még karakteresebb ízt kap. Ha sűrűbb szaftot szeretnénk, egy kevés tejföllel is behabarhatjuk a végén.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
sziszikeccs
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is