Elkészítése
Hús előkészítése
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a péppé zúzott fokhagymával megkenjük. Ezután lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A kisült húst kivesszük az olajból.
Lecsó alap
A visszamaradt olajban megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, majd amikor üveges lesz, hozzáadjuk az üveg lecsót (vagy frissen készített lecsót). A zöldségeket puhára pároljuk.
Összefőzés
Amikor a lecsó megpuhult, visszatesszük a hússzeleteket, és rövid ideig összefőzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp
A lecsóhoz keverhetünk kevés csípős paprikát vagy füstölt szalonnát is, így még karakteresebb ízt kap. Ha sűrűbb szaftot szeretnénk, egy kevés tejföllel is behabarhatjuk a végén.
