Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 szelet karaj
  • 1 üveg lecsó (lehet frissen is készíteni)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • liszt
  • olaj
  • só
  • bors

Elkészítése

Hús előkészítése

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a péppé zúzott fokhagymával megkenjük. Ezután lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A kisült húst kivesszük az olajból.

Lecsó alap

A visszamaradt olajban megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, majd amikor üveges lesz, hozzáadjuk az üveg lecsót (vagy frissen készített lecsót). A zöldségeket puhára pároljuk.

Összefőzés

Amikor a lecsó megpuhult, visszatesszük a hússzeleteket, és rövid ideig összefőzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp

A lecsóhoz keverhetünk kevés csípős paprikát vagy füstölt szalonnát is, így még karakteresebb ízt kap. Ha sűrűbb szaftot szeretnénk, egy kevés tejföllel is behabarhatjuk a végén.

https://receptneked.wps.hu/sertes/lecsos-szelet/